opvang sluiten vanwege corona

Vandaag is het kabinet opnieuw bijeengekomen voor overleg met het RIVM en een aantal organisaties uit de zorg en het onderwijs. De landelijke richtlijnen zijn aangepast en basisscholen en kinderopvangorganisaties gaan dicht tot 6 april, om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken.

Binnen de kinderopvang wordt 1 uitzondering gemaakt. Kinderen waarvan beide ouders werkzaam zijn in cruciale beroepen kunnen wel naar de opvang.

Dit is een situatie die voor ons allemaal nieuw is en waar geen opvang contract in heeft kunnen voorzien. De maatregelen van de overheid heeft ingrijpende gevolgen voor iedereen en roept ook vragen op.
Het kabinet roept ouders op om voor nu alles te laten zoals het is, dus contracten in stand te houden en de facturen te betalen. (zodra hier meer informatie over bekend wordt zal dit worden gedeeld)

Brengt u uw kind naar de opvang omdat u als ouder(s) werkzaam bent in de cruciale beroepen dan blijft wel gelden dat uw kind niet ziek mag zijn. Uw kind kan niet naar de opvang als hij/zij

Niest
Keelpijn heeft
Loopneus heeft
Licht hoest
Verhoging tot 38 graden heeft

Bemiddelt Twinkle uw opvang en heeft u vragen, neem dan contact op via de contact pagina.