Gastouder (worden?)

Heeft u graag kinderen om u heen? Heeft u nog kleine kinderen thuis en combineert u die zorg graag met het opvangen van andermans kinderen? Zijn u eigen kinderen al uit huis en wilt u graag met jonge kinderen werken? Wilt u uw eigen inkomen verdienen?

U kunt gastouder worden !

Ouders kiezen voor gastouderopvang omdat het vertrouwd is. Het kind zal elke dag een vertrouwd gezicht zien. Daarnaast is gastouderopvang erg goed af te stemmen op de wensen van de ouders. Vooral voor ouders met onregelmatige werktijden biedt gastouderopvang goede mogelijkheden.

Kinderopvang thuis

Een gastouder biedt kinderopvang in haar woning, of in de woning van de ouders. Hiervoor worden afspraken gemaakt met een gastouderbureau en de ouders van het kind op wie de gastouder gaat passen. Als de gastouder aangesloten is bij een officieel erkend gastouderbureau kunnen de vraagouders eventueel in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag.

Kwaliteitseisen

Als gastouder verricht u verantwoordelijk werk want het opvangen van andermans kinderen is niet niks. Er worden dan ook kwaliteitseisen gesteld om als gastouder te mogen werken.

Naast de kwaliteitseisen die de overheid stelt vindt gastouderbureau Twinkle het belangrijk dat u met veel plezier met kinderen omgaat. Dat u zelfstandig bent en over een groot invoelend vermogen beschikt. Daarnaast biedt u een kind veiligheid, warmte en gezelligheid. U stimuleert het kind in zijn ontwikkeling. U kunt organiseren, regelen en heeft een flexibele opstelling waarbij u bereidt bent tot samenwerking en overleg met de vraagouder en het gastouderbureau.

Contact

Wilt u als gastouder aan de slag? Twinkle begeleidt u in het traject van opleiding tot aan de slag gaan. Neemt u gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Het gesprek is uiteraard vrijblijvend en verplicht u tot niets. Twinkle ziet graag een samenwerking tot stand komen.

U vindt op deze site van de overheid ook informatie over het worden van gastouder.

Bent u al gastouder of wellicht aangesloten bij een ander gastouderbureau, dit hoeft een samenwerking met Twinkle niet in de weg te staan. Wilt u weten welke ondersteuning en informatievoorziening Twinkle u kan bieden? De Wet staat u als gastouder toe met meerdere gastouderbureaus samen te werken. Twinkle vindt het niet meer dan logisch dat u alle mogelijkheden benut om uw kennis en ervaring optimaal te kunnen inzetten en zal u hierbij graag van dienst zijn. Stuurt u dan een berichtje via onze contact pagina!