Ouders

Gastouderopvang is kinderopvang in een vertrouwde, kleinschalige huiselijke sfeer. Ieder kind krijgt hierdoor de zorg en aandacht die het nodig heeft zich optimaal en op zijn eigen unieke manier te ontwikkelen. Bij een gastouder krijgt uw kind veel persoonlijke aandacht. Het is samen spelen en ontdekken in een veilige, gezonde en gecontroleerde woning. Uw kind is meer op zijn gemak bij een gastouder, het is gezellige en vertrouwde opvang. Gastouderopvang is professionele opvang en kan voordeliger zijn dan andere opvang. Daarnaast is het flexibel en geeft rust. Elke gastouder van Twinkle draagt zorg voor pedagogisch verantwoorde opvang. Dit is beschreven in het pedagogisch beleidsplan van gastouderbureau Twinkle.

Waarom een gastouder?

Een gastouder mag maximaal 4 tot 6 kinderen tegelijkertijd opvangen, dit is inclusief de eigen kinderen van de gastouder. Het aantal kinderen dat een gastouder mag opvangen heeft te maken met de leeftijd van de op te vangen kinderen.

Een gastouder biedt continuïteit. Uw kind heeft veelal te maken met één persoon en u zelf ook. Dit maakt communiceren met elkaar eenvoudig. U weet precies aan wie u uw informatie kunt doorgeven, geen wisselende gezichten zoals in andere opvang kan gebeuren.

Flexibiliteit

Bij gastouderopvang zult u vaker dan bij andere opvang merken dat er sprake is van flexibiliteit. Een gastouder kan makkelijker van de reguliere opvangtijden afwijken. De afname van gastouderopvang is vaak per uur, indien er sprake is van een dagprijs, dan zijn extra uren wel vaak per uur af te nemen. Daar waar het nodig is kunt u in overleg opvangdagen en/of opvangtijden vaak makkelijker wijzigen.

Meer over gastouderopvang via Twinkle

Meer informatie nodig? Lees de volgende pagina’s