corona informatie

Het corona virus en alle nieuws maakt een hoop los. Als advies kunnen wij alleen maar aangeven om de site van het RIVM en de Rijksoverheid te volgen.
GGD Flevoland heeft (nog) geen specifieke maatregelen afgekondigd voor de opvang bij gastouders. Zodra dit wordt gedaan houd ik jullie uiteraard op de hoogte.

In de dagelijkse gang van zaken adviseren wij de gastouders zich steeds te laten leiden door de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid.

Dit betekent o.a.:
– geen handen schudden
– hoesten en niezen in de elleboog
– handen goed en vaker wassen
– extra aandacht schenken aan de hygiëne op de opvang
– het advies opvolgen kinderen met griepachtige verschijnselen thuis te laten blijven of ouders vragen hun kind te halen als zij ziek worden tijdens de opvang. Dit ter voorkoming van overige besmettingen, aangezien op dit moment ook influenza (de griep) heerst.
– kinderen (en ouders) die gezondheidsklachten hebben en in één van de risicogebieden zijn geweest of waarbij de klachten zijn ontstaan binnen 14 dagen na contact met een patiënt met een bevestigde infectie met coronavirus, vragen om thuis te blijven en telefonisch contact op te nemen met de huisarts

Voor meer informatie verwijzen wij naar onderstaande sites:
RIVM
Rijksoverheid